Usein kysytyt kysymykset Ecoplastista

Onko Ecoplast muovia?

Ecoplast pohjautuu perinteiseen mineraalipohjaiseen muoviin sekä lisäaineeseen, joka nopeuttaa tuotteen hajoamista komposti- olosuhteissa. Tämän lisäksi Ecoplast säilyttää perinteisen muovin hyvät kierrätys ja energiajaeominaisuudet.

Muuttuuko se mikromuoveiksi hajotessaan?

Ei muutu. Hajotessaan Ecoplast muuttuu vedeksi, hiilidioksiidiksi ja biomassaksi eli mullaksi. Ecoplast hajoaa myös vedessä. Hajoamisaika riippuu olosuhteista, yleensä 1-10 vuoden aikana. Ihanteellisissa laboratorio-olosuhteissa hajoaminen tapahtuu jopa 6kk aikana.

Poly-Bi täyttää biohajoavuusstandardit aerobisessa (ISO 14855), anaerobisessa (ISO 15985), jätevesi- (ISO 14853) ja merivesiympäristöissä (ASTM D6691), josta todisteena on mm. TÜV:n sertifikaatti. Poly-Bi:llä on myös EU standardien mukainen ruoka-ainekontaktihyväksyntä.

Aerobisessa hajoamisessa lopputuotteina ovat hiilidioksidi (CO2) + vesi (H2O) + biomassa. Anaerobisessa hajoamisessa lopputuotteina ovat hiilidioksidi (CO2) + metaani (CH4) + biomassa

Miksi se on kalliimpaa kuin tavallinen muovi?

Ecoplast muovissa käytetty biohajoamisen mahdollistava lisäaine on erittäin kallista. Tämä nostaa pakkauksen tuotantokustannuksia. Ecoplast on toistaiseksi halvin markkinoilla oleva tapa tehdä muovituotteesta kestävän kehityksen mukainen pienen hiilijalanjäljen jättävä, kierrätettävä ja tarvittaessa biohajoava pakkaus.

Miksi Ecoplast on ekologisempi vaihtoehto kuin tavallinen muovi?

Toisin kuin tavallinen mineraalipohjainen muovi, Ecoplast on biohajoava. Kuten muutkin elintarvikekelpoiset PE -, CPP – tai OPP – muovit se täysin kierrätettävä. Näin loppukäyttäjä voi valita itselleen helpoimman tavan huolehtia ekologisesta jatkokäytöstä. Pohjoismaissa suositeltava tapa on kierrätys.

Miksi Ecoplast on ekologisempi vaihtoehto kuin kasvipohjaiset eli biopohjaiset muovit?

Verrattuna Biopohjaisiin raaka-aineisiin on Ecoplastin hiilijalanjälki yleensä aina huomattavasti pienempi ja Ecoplast on aina biohajoava. Näin loppukäyttäjä voi valita itselleen helpoimman tavan huolehtia ekologisesta jatkokäytöstä. Pohjoismaissa suositeltava tapa on kierrätys.

Miksi Ecoplast on ekologisempi vaihtoehto kuin muut biohajoavat muovit?

Verrattuna muihin Biohajoaviin raaka-aineisiin Ecoplast on aina kierrätettävä. Näin loppukäyttäjä voi valita itselleen helpoimman tavan huolehtia ekologisesta jatkokäytöstä. Pohjoismaissa suositeltava tapa on kierrätys.

Onko Ecoplast ekologisempi vaihtoehto kuin paperipussit tai muovitetut paperipussit?

Tämä riippuu tavasta, miten ekologisuutta mitataan. Mikäli mittarina käytetään vaikkapa hiilijalanjälkeä, on Ecoplast -pussi ekologisempi vaihtoehto kuin paperipussi. Muovisella ikkunalla oleva paperipussi on näistä kolmesta vaihtoehdosta vähiten ekologinen vaihtoehto, jo senkin takia, että siinä yhdistyy kaksi erilaista materiaalia, joiden kierrättäminen on ilman erottelua mahdotonta tai erittäin vaikeaa.

Voiko Ecoplast-muoveissa säilyttää elintarvikkeita?

Ecoplast PE soveltuu erinomaisesti elintarvikkeiden säilyttämiseen. Se suojaa elintarvikkeita kontaminaatioilta jopa pakastettaessa. Poly-Bi:llä on EU standardien mukainen ruoka-ainekontaktihyväksyntä.

Voiko Ecoplast-muovia uusiokäyttää?

Ecoplast tuotteet ovat kierrätettäviä ja biohajoavia. Ne voidaan siis uusiokäyttää kierrätyksen kautta, mutta ne soveltuvat hyvin myös kotitalouksien jatko käytettäväksi vaikkapa eväspussina. Tuotteen biohajoaminen alkaa vasta kun tuote on biohajoavissa olosuhteissa ja tekemisessä maan ainesten kanssa, kuten kompostorissa.

Kiinnostaako ekologinen elintarvikkeiden pakkaaminen?

 

Muovijalosteen asiantuntijoilta saat vastauksen ja löydät oikean ekologisen pakkausmateriaalin kuhunkin käyttötarkoitukseen.

Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella. Asiantuntijamme ovat sinuun pikapuoliin yhteydessä.

Voit myös soittaa suoraan asiantuntijoillemme.